2019. jún 11.

Komoly???

írta: VingardiumBorliget
Komoly???

A Vingardium Borligeten már harmadik éve színesíti a kínálatot egy kisszínpad is. Úgy gondoljuk, hogy a nevesebb előadók mellett, helyet kell kapniuk az ifjú tehetségeknek is. Míg a nagyszínpadnál estére fergeteges buli kerekedik, addig a kisszínpadhoz jobban passzol a nyugisabb, chill hangulat egy pohár bor kíséretében.

Péntek - komoly, hogy komoly?c85966d4d3d90dd3341b1e308e7aa992--fine-wine-wine-glass.jpg

Minden évben készülünk nektek valami különlegességgel a Vingardium kisszínpadán. Két éve Kuti Robi, akit a Virtuózokból ismerhetünk, és zenekara varázsolta el a közönséget. Tavaly pedig egy keleties hangzású hangdrum koncerten kapcsolódhatott ki a borfesztivál közönsége. Idén arra gondoltunk, hogy bebizonyítjuk: a komolyzenének is lehet keresnivalója egy olyan boros rendezvényen, mint a Vingardium.

A komolyzenéhez ugyanúgy passzol a bor, mint a jazz-hez vagy a funky-hoz. Sőt, van aki szerint nem csak bor formájában áll jól a bornak a komolyzene, hanem már szőlőként is jó barátságban vannak:

https://www.youtube.com/watch?v=dZ4LYDP5XYY

Viszont ahogy az ételekhez megtalálhatjuk az ideális bort, úgy a zenékhez is biztos párosíthatunk borokat. Mondjuk Schuberthez egy könnyű habzót, Mozarthoz egy játékos irsai olivért, Debussyhez egy komolyabb furmintot, Liszthez egy merlot-t, Bartókhoz egy cabernet franc-t.

Hogy melyik zene melyik borral passzol, azt is idén magatok is eldönthetitek. A Vingardium Borligeten idén 40 pincészet boraiból válogathattok, a kisszínpadon pedig június 15-én pénteken két komolyzenei formáció is színpadra lép:

17:10 Stringendo Ifjúsági Vonószenekar

19:20 The Fluetwins

Szombat – Open Mic

Szombaton hagyományosan az Open Mic magyar és külföldi művészei lépnek fel nálunk. A belvárosban méltán népszerű kezdeményezés igazi klubhangulatot teremt a Vingardium kisszínpadán – belekóstolhatunk egy kis blues-ba, jazz-be vagy akár countryba. Aki szereti mindazt ami nem mainstream, annak június 15-én szombaton ott a helye a Vingardium kisszínpada előtt egy pohár borral.

Szólj hozzá

zene fesztivál borfesztivál életérzés liget hajrá stringendo kisszínpad XIV. kerület vingardiumborliget Erzsébetliget vingardium2019 budapestopenmic flutwins