2019. máj 15.

Királyok a házban

írta: VingardiumBorliget
Királyok a házban

Nem, nem lesz Bëlga koncert idén a Vingardiumon, bár egyszer szívesen elhívnánk őket is zenélni.

A cím azokat a borászokat köszönti, akik az Év borásza címet nyerték az utóbbi évek valamelyikében, és idén (is) részt vesznek a Vingardiumon kiállítóként. Amúgy is nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Vingardiumon minden évben olyan pincészetek jönnek el, akik komoly minőséget képviselnek, akiknél jobbnál jobb borokat kóstolhatnak a Vingardium fesztiválozói. 20190511_170312-2.jpgBemutatkozik nálunk szinte az összes borvidék. Minden évben vannak visszatérő borászatok, akiket magával ragadott a fesztivál hangulata, de sok új pincészet is bejelentkezik nálunk, hogy csatlakozni szeretnének a csapatba. No igen, a mi közönségünk nagyon különleges, nem csoda ha egyre több borászat érdeklődik.

Minden évben fontos számunkra, hogy úgy válogassuk a kiállítókat, hogy minél több borvidék, minél több stílus képviseltesse magát, és a nagy nevek mellett a kicsi, de minőséget képviselő családi pincészetek is bemutatkozhassanak a nagyközönségnek.

Idén ugyanakkor nem mehetünk el a tény mellett, hogy 6 olyan pincészet is kiállít nálunk, ahol a borász az Év bortermelője díjat nyerte. Velünk lesz idén:

Polgár Zoltán (1996), Bock József (1997), Áts Károly (2012), Gálné Dignisz Éva (2013), Mészáros Pál (2016), Balla Géza (2018)

Mellettük ne feledkezzünk meg Koch Csabiról sem, aki ugyan még nem nyert díjat, de az utóbbi 4 évben mindig jelölt volt. Drukkolunk neki is – megérdemelné!!!

Június 14-15-én várunk mindenkit a Vingardiumon. Kóstoljatok év borászától származó borokat, de azért a kicsiknek is adjatok esélyt! Belőlük kerülhetnek ki a következő év borászai. Itt szemezgethettek:

http://vingardiumborliget.hu/boraszatok/

Szólj hozzá

borfesztivál bor pincészet az év borásza az év bortermelője