2018. aug 10.

Kuti Robi - amikor a kreativitás találkozik a tehetséggel

írta: VingardiumBorliget
Kuti Robi - amikor a kreativitás találkozik a tehetséggel

A tavalyi Vingardium kisszínpadán csoda történt pénteken. Elindult az esti koncert, és pár perc múlva tömegek tódultak a kisszínpadhoz. Mindenki egymást kérdezgette, hogy kik játszanak. Rock zene volt, de hegedűvel megbolondítva. Híres számok, egyedi köntösben. Megtelt a kisszínpad előtti tér, és a fák közt átszűrődő fényben olyan különleges volt a hangulat, hogy szinte libabőrösek lettünk. Akkor elhatároztuk, hogy a következő Vingardium Borligeten a nagyszínpadon kapnak lehetőséget.kutirobi.jpg

És hogy kik voltak ők? Kuti Robi és zenekara. Kuti Robit a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatóból ismerhette meg az ország 2014-ben. A 2015-ös kölni gamescomon tartott Video Games Live-ot, ahol a Grim Fandango és a Chrono Trigger/Cross dalait játszotta el hegedűn.

Robi már 10 éves korában felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, számos hazai és nemzetközi hegedűversenyen szerepelt kiemelkedő sikerrel. A klasszikus zenei tanulmányok mellett sok időt szán a crossover zeneszerzésre is. A műfajok vegyítésének hozadéka, hogy a fiatalokat közelebb hozza a komolyzenéhez. Leggyakrabban populáris pop/rock számokat játszik el klasszikus köntösbe bújtatva – a Vingardiumon is erre számíthatunk.

https://www.youtube.com/watch?v=-rR-S0onleA       

Aki tavaly lemaradt, annak most ott a helye, mert Kuti Robi és zenekara szombaton 14:30-kor a Nagyszínpadon.

http://vingardiumborliget.hu/zene/nagyszinpad/

Szólj hozzá

koncert fesztivál borfesztivál vingardiumborliget