2018. júl 31.

Mary Popkids – magyar indie pop a Vingardiumon

írta: VingardiumBorliget
Mary Popkids – magyar indie pop a Vingardiumon

Szombat este színpadra lép a Vingardiumon a Mary Popkids, a magyar indie pop legismertebb képviselője. A zenei műfajokban kevésbé járatosoknak nehéz megfogalmazni, hogy mi is pontosan az indie pop – kicsit rock, kicsit beat, kicsit alternatív, kicsit pop, kicsit punk. Mindennek egy remek elegye, sok gitárral és dallamos dalszerkezetekkel. Az indie a műfaj eredetére utal – a 80-as évek végén független (azaz independent) kiadók jöttek létre, ahol ez a műfaj is megvethette a lábát.

mary_popkids_press_1.pngNa de kanyarodjunk vissza a Mary Popkids-hez és a Vingardiumhoz. A csapat 2009-ben alakult, és mára a nagy zenei fesztiválokon már bérelt helyük van. Az első nagylemezükön szereplő Nightdrive közel egymillió megtekintésnél jár a youtube-on.

https://www.youtube.com/watch?v=zA0wbhon7ZY

A pop vidám kölykei magukat az indie pop műfajba sorolják, de zenéjükben a soul és a funky is ugyanúgy jelen van. Koncertjeiknek egyedi hangulata van, ahogy a zenéjüknek is – reméljük a Vingardium közönsége is szeretni fogja őket. Borfesztiválunkra minden bizonnyal elhozzák a májusban megjelent új kislemezük számait. Ezekhez a Mary Popkids számokhoz mini klipek is készültek, amelyek egy füzet lapjaira rajzoldó animációból állnak, amolyan átmenetként a háttérkép és a videoklip között. Az animációk megálmodásában egyébként az a Simon Balázs is részt vett, aki egyik klipjével bejutott a 2014-es UK Music Video Awardson a legjobb hat videóklip közé az egyik kategóriában.

Tehát akkor szeptember 1. 18:30 – Mary Popkids a Vingardium Borligeten. Gyertek minél többen!

http://vingardiumborliget.hu/zene/nagyszinpad/

Szólj hozzá

koncert fesztivál borfesztivál életérzés indiepop mary popkids vingardiumborliget