Vingardium Borliget

Bor, zene, gasztronómia

2018. júl 16.

Food Maffia a Vingardiumon

írta: VingardiumBorliget
Food Maffia a Vingardiumon

Az utóbbi évek Street Food forradalmának köszönhetően egyre jobb ételeket egyre látványosabb truck-okból kóstolhatunk. Az első szereplők piaci előnyt kovácsolhattak, ugyanakkor a műfajra jellemző gasztronómiai kreativitás, újítás, mobilizálhatóság következtében nagy a verseny, és mindig vannak új kedvencek.

food_maffia.jpegAz Év Foodtruckja közönségdíját a Food Maffia nyerte, mely egy Nógrád-megyei házaspár szerelem-projektje. A rendhagyó szendvicsező üzemeltetői kizárólag a térség kistermelőitől szerzik be a szendvicshez szükséges alapanyagokat.

„Minden kistermelő, aki a beszállítónk, régi barátunk is egyben. Szinte egy családot alkotunk, ezért lett a nevünk Food Maffia. A kocsink gyakorlatilag Nógrád megye mozgó termékbemutatója, ...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál borfesztivál gasztro szendvics foodtruck foodmaffia

2018. júl 14.

Idén is fesztiválbusz

írta: VingardiumBorliget
Idén is fesztiválbusz

dsc_2580-1.jpgAz Erzsébetliget mindazok számára fogalom, akik Pestnek ezen a felén laknak. Csodás liget, ősfás sétány, színház, strand, Vingardium. Akiknek viszont az Örs vezér teréig tart Budapest, azok egy erzsébetligeti borfesztivál hallatán inkább el sem indulnak. Pedig...

Pedig jöhetnének fesztiválbusszal. Az Örs vezér tere még jól megközelíthető, onnan indul a Vingardiumra külön buszjárat. A HÉV melletti buszparkolóból indulnak a járatok óránként, főidőszakokban sűrűbben. Kb. 10 perc alatt ott is van, nincs köztes megálló, és visszafelé is igénybe lehet venni. Nem kell autózni, nem kell parkolni, nem kell taxizni – felszabadultan lehet borozgatni.

És hogy a fesztiváljárat valódi fesztivál hangulatú járat legyen, bizonyos buszok ...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál borfesztivál menetrend nosztalgiajárat vingardiumborliget fesztiváljárat

2018. júl 12.

Petőfi Zenei Díj

írta: VingardiumBorliget
Petőfi Zenei Díj

Június 30 és július 26. között tartják a Petőfi Zenei Díj közönség szavazását. A méltán neves versenyen különböző kategóriákban keresik az év zenészeit, videoklipjeit, felfedezettjeit stb. Minden kategóriában öt méltó jelölt közül lehet kiválasztani a kedvenceket – szavazni minden egyes nap lehet.
Szavazni itt lehet : https://www.petofilive.hu/petofizeneidij/#

pzd2018_new_600x410.pngA Petőfi Zenei Díj mezőnye idén is nagyon erős, több kategóriában is nagyon nehéz a választás. Büszkék vagyunk rá, hogy olyan énekesek is a jelöltek között vannak, akik a korábbi években felléptek a Vingardium színpadán. A mi favoritunk (kicsit részrehajlóan) két kategóriában is a Random Trip, hiszen nem véletlenül hívtuk el őket zenélni az idei fesztiválra.

...

Tovább Szólj hozzá

koncert fesztivál szavazás borfesztivál hajrá randomtrip vingardiumborliget petőfizeneidíj

2018. júl 06.

Új énekes a Budapest Bárban

írta: VingardiumBorliget
Új énekes a Budapest Bárban

A Budapest Bár egész nyáron járja az országot, rengeteg fesztiválon hallhatod őket. Szinte minden koncertjük teltházas. A zenekar Farkas Róbert ötlete alapján született, sok zenész megfordult a zenekarban, de mára kialakult egy jó csapat. Minden koncerten más felállásban lépnek fel, így a változatosság is biztosított – minden koncerten más-más zeneszámok csendülnek fel. Arról viszont már rég hallottunk, hogy vérfrissítés gyanánt új énekes csatlakozna a bandához. Talán ezért is lepett meg sokakat, amikor kiderült, hogy az aranytorkú énekesnő Tóth Vera is beszáll a Budapest Bárba. A hírt a zenekar insta oldalán tették közre, amiben arról is beszámolnak, hogy a zenekar oszlopos tagja, Németh Juci babát vár. Az örömhírhez ezúton ...

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 02.

Új helyszínen a Vingardium Borliget

írta: VingardiumBorliget
Új helyszínen a Vingardium Borliget

vingardium_emberek_110_of_138.jpg

Nem kell megijedni - új a helyszín és mégsem. Az Erzsébetliget ősfás sétányától senkinek sem kell elbúcsúznia, a fesztiválbusz is pont ugyanott fog megállni. Viszont a tér megváltozik, méghozzá a májusban indult felújításnak köszönhetően. Az Erzsébetliget fejlesztésére 300 millió forint kormányzati támogatást kapott a kertváros különböző alprojektek keretében. Utolsó állomásként az Erzsébetligeti Színház előtti terület szépül meg. A színház pincéje korszerűbb szigetelést kap, a szabadtéri rendezvények központi helyszínéül szolgáló színpadnak pedig új helyet alakítanak ki. Ha minden jól megy, augusztus elejére kész lesz minden – a gyerekjátszót például újrafüvesítik.

Mi már lázasan tervezgetjük a ...

Tovább Szólj hozzá

2018. júl 02.

Triplázók

írta: VingardiumBorliget
Triplázók

Mi sem bizonyítja ékesebben, hogy valami jól működik, mint a törzsvevők - így van ez egy borfesztivál esetében is. Reméljük sokan vagytok, akik már harmadjára látogattok el hozzánk, de most azoknak a borászatoknak szeretnénk gratulálni és megköszönni a hűségét, akik immáron harmadjára tartanak velünk!

A Vingardium Borliget leghűségesebb kiállítóit soron következő bejegyzéseinkből ismerhetitek meg. 

http://vingardiumborliget.hu/boraszatok/

steve-harvey-494788-unsplash.jpg

Tovább Szólj hozzá

borfesztivál köszönet hűség pincészet tripla